EN

Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на професионалистите по здравни грижи и на синдикатите

28.02.2019

„Всяка година правителството отпуска със стотици милиони лева повече за здравето на българите и за системата. Затова - чрез диалог и професионални дискусии трябва да посочите решения как нашите медицински специалисти да получават по-добри и достойни възнаграждения“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата с представители на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, на КНСБ и на КТ „Подкрепа“. На разговорите присъства и здравният министър Кирил Ананиев.


По време на срещата бяха обсъдени конкретни мерки, които да увеличат размера на доходите и да подобрят условията на работа на професионалистите по здравни грижи. Ще бъде увеличен и приемът им във висшите учебни заведения.


„Благодарим на премиера Борисов, че подкрепи предложените от нас мерки за справяне с проблемите в сектора“, заявиха от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Те бяха категорични, че решения и резултати могат да бъдат постигнати само с диалог и в нормална и спокойна обстановка. Синдикатите също се обявиха за професионални дискусии и диалог.