EN

Вицепремиерът Николова участва в официалното откриване на 23-ия Световен конгрес по информационни технологии

07.10.2019

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова участва в официалното откриване на 23-ия Световен конгрес по информационни технологии, който се провежда в арменската столица Ереван. Старт на форума под мотото „Силата на децентрализацията“ даде премиерът на страната Никол Пашинян.

Вицепремиерът Николова разговаря с министъра на високотехнологичната индустрия Хакоб Аршакян за развитието на сектора на информационните и комуникационните технологии. По-късно тя беше посрещната от външния министър Зохраб Мнацаканян в сградата на правителството, където заедно с останалите ръководители на делегации бяха приети от министър-председателя Никол Пашинян. Пред него тя даде висока оценка на домакинството на Армения на Световния конгрес по информационни технологии и изрази благодарност за отправената покана за участие. Вицепремиерът Николова подчерта, че двете страни имат традиционно добри дипломатически отношения и изрази увереност за бъдещото им положително развитие.

Във вторник българският заместник министър-председател ще се включи в кръгла маса заедно с министри от Армения, Сингапур, Естония, Бангладеш, Мексико, Малайзия и Република Корея. На нея всеки от участниците ще представи добри практики и ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред развитието и разпространението на усъвършенствани обществени услуги.