A-   A+
EN

Премиерът Борисов се срещна с бащата на убитата Андреа от Галиче

20.01.2020

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с Асен Руменов, бащата на убитата Андреа от Галиче. За престъплението, извършено по особено жесток начин, е обвинен непълнолетният Аксел Олегов. На срещата в Министерския съвет присъства главният прокурор на България Иван Гешев.

 

„Съболезнования големи, думите са излишни“, обърна се премиерът Борисов към бащата на Андрея. Министър-председателят бе категоричен, че ще бъдат инициирани законодателни промени за особено тежки случаи като убийството на младото момиче от Галиче с обвинен за извършител - непълнолетен гражданин. В хода на разговора бе обсъдено, че за такива тежки престъпления извършителят трябва да понесе своята отговорност с цялата строгост и категоричност на закона без значение дали е навършил пълнолетие.

  

От своя страна главният прокурор Иван Гешев отбеляза, че както е заявил пред жителите в Галиче, ще бъдат информирани всички окръжни и апелативни прокурори да извършат анализ на лица, които са с повече от две дела, какъвто е бил случаят с обвинения за убийството на Андреа. „Ще се направят две неща - когато не се спазват мерките за неотклонение, да искат задържане под стража на такива лица, и съответно при нови случаи също да предприемат необходимите действия, за да не са на свобода такива хора“, посочи по време на срещата главният прокурор на републиката.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи още, че бъдат реализирани необходимите действия с цел справедливост и превенция на други подобни нещастни случаи.