EN

Борисов в Брюксел: Социалното измерение на Европейския съюз трябва да бъде засилено, а социалното сближаване ускорено

21.03.2018

Социалното измерение на Европейския съюз трябва да бъде засилено, а социалното сближаване ускорено. Това подчерта министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция след Тристранната социална среща на върха за растеж и заетост в Брюксел, която събра ръководителите на европейските институции и на европейските социални партньори. Борисов посочи, че това е общата позиция на участниците в срещата, които по-рано обсъждаха основните предизвикателства за постигане на по-високи социални стандарти в Европа.

 

Министър-председателят заяви, че активната работа по подобряване на икономическия растеж трябва да продължи, защото води до подобряване и на благосъстоянието на европейските граждани. “Това означава наличие на високо конкурентна социална пазарна икономика, пълна трудова заетост и социален напредък”, каза Борисов.

 

Премиерът подчерта и че Българското председателство ще продължи активно работата си по важните законодателни предложения в областта на заетостта и социалната политика. Целта ни е постигнем необходимия напредък. "Готови сме да започнем своевременно и приоритетно анализа на новите инициативи на Европейската комисия", каза Борисов.