EN

Правителството, синдикатите и работодателите подписаха Националното тристранно споразумение

17.06.2020

„С този акт на добра воля на работодателите, синдикатите и правителството проявяваме разум. Много е сложно и никой сам не може да се справи. С общи усилия, ако можем да се измъкнем от кризата, предизвикана от COVID-19, ще е добре“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след подписването на Националното тристранно споразумение между правителството на Република България и социалните партньори, национално представителните организации на работодателите и на работниците и служителите.

 

Премиерът Борисов изрази благодарност към всички участници в процеса по подготовката и финализирането на споразумението, съдържащо мерки в пет ключови сектори за икономическото развитие на страната ни. А те са: бизнес среда и икономика; енергетика; Европейска зелена сделка; демография, образование, пазар на труда и трудова миграция; политики за социална защита.

 

„Благодаря и на колегите, които и в Министерски съвет работиха с Вас, и на Вас - за търпението, компромисите и разбирането в този доста объркан свят, в най-голямата криза след Втората световна война, която е с много човешки жертви и с милиарди и трилиони загуби на икономиката“, посочи премиерът Борисов пред министрите, представителите на бизнеса и на работещите. Министър-председателят бе категоричен, че сега не е време за противоречия, а за обединение в името на успешното преодоляване на социално-икономическите последици от пандемията от COVID-19.