EN

Премиерът Борисов: Осигурихме доставката на 2,7 милиона дози от ваксината на Пфайзер за България през следващите два месеца

11.04.2021

Благодарение на европейската солидарност и с нашите бързи и дипломатични действия успяхме да осигурим  2,7 милиона дози от ваксината на Пфайзер да бъдат доставени в България през следващите два месеца. Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението му в село Тополово.

 

Премиерът добави, че предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари. Борисов  изрази увереност, че увеличаващият се брой ваксинирани и оздравели ще допринесе за това страната ни да преодолее пандемията. Министър-председателят Бойко Борисов обърна внимание, че и към момента борбата със заразата продължава и вече тече подготовка на европейско ниво относно ваксинирането през следващата година, но вече при по-високи цени. По тази причина според премиера в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

 

Министър-председателят Бойко Борисов посети село Тополово, където с отпуснатите от правителството над 800 000 лева се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ „Отец Паисий“. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също беше на място с премиера, изтъкна, че това е едно от съоръженията, изграждащи се с отпуснатите 25 млн. лв. от правителството за изграждане на физкултурни салони. „Направихме много за образованието“, изтъкна премиерът Борисов и изрази надежда тази политика да продължи и занапред.

 

Премиерът пое ангажимент обектът да бъде изграден по молба на волейболния клуб на Тополово, с чиито представители Борисов се срещна по време на посещението му в Асеновград през февруари миналата година. Строително-монтажните работи по спортното съоръжение напредват с бързи темпове и се очаква да бъдат завършени до два месеца.

 

Изграждането на залата значително ще допринесе за развитието на спорта в най-голямото след Асеновград населено място на територията на общината, тъй като до момента в с. Тополово и в околните населени места няма изградена спортна база, която да отговаря на съвременните изисквания за упражняване на спорт.