EN

Премиерът Донев: Вотът премина спокойно и прозрачно в съответствие с разпоредбите на закона

05.10.2022

„Вотът премина спокойно и прозрачно в съответствие с разпоредбите на закона. Гражданите изразиха свободно своя глас и предпочитания. Поздравления за добре свършената работа на всички министри и екипите им, които бяха пряко ангажирани с изборите“, заяви премиерът Гълъб Донев преди началото на редовното заседание на правителството. По думите му българските избиратели, участвали във вота със своя глас в подкрепа, не подкрепа или с отказ от гласуване, са решили, че коалиционната формула за създаване на редовно правителство, е неизбежна.

 

„Ниската избирателна активност и високият вот в полза на „не подкрепям никого“ са повод не само за анализ, но и за преосмисляне на политическото поведение. Избирателите задължават политиците да предложат своя по-добра версия“, категоричен бе министър-председателят. Донев отбеляза, че в следващите дни президентът на Републиката ще свика 48-ото народно събрание и изрази надежда то да има дълъг живот заради сериозната необходимост от ефективно работещ парламент.

 

Премиерът изиска от министрите да завършат работата по подготовката на законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. „Това е друга основна задача, с която встъпихме в длъжност като служебно правителство“, подчерта Донев. Премиерът изтъкна, че една част от законопроектите вече са приети, други се намират в етап на обществени консултации и отличи сериозната работа в последните два месеца на министър Крум Зарков и на вицепремиера Атанас Пеканов, за които освен професионална отговорност работата по законопроектите са и лична кауза.

 

„Не губете мотивация и енергия за работа в седмиците, които ни остават като Министерски съвет. Най-доброто средство за справяне с неоснователните обвинения и лъжите са реалните резултати от добре свършената работа“, обърна се към министрите премиерът Гълъб Донев.

Видео

05.10.2022