EN

Приходните агенции отчитат сериозен ръст на събираемостта от „Лукойл“

08.05.2024

Значително повишаване на събираемостта на дължимите от „Лукойл“ данъци, мита и акцизи през последния месец, отчитат приходните агенции. Докато сумите през февруари и март са съответно близо 90 млн. лв. и 40 млн. лв. то приходите за българската държава за април са над 220 млн. лв. Това беше докладвано на премиера Димитър Главчев по време на среща в Министерския съвет с участието на вицепремиера Людмила Петкова, вътрешния министър Калин Стоянов, министъра на икономиката и индустрията Петко Николов и ръководствата на НАП и Агенция „Митници“.

 

В хода на срещата беше посочено, че на представителите на търговското дружество е заявено ясно, че финансовите им ангажименти по отношение на акцизи, мита, осигуровки, данъци и други плащания, не отпадат по никаква форма и на „Лукойл“ няма да бъде давано никакво предимство. НАП и Агенция „Митници“ увериха още, че към днешна дата на територията на България не се внася руски петрол.

 

По време на срещата премиерът Димитър Главчев възложи на Агенция „Митници“ и НАП да направят физическа инвентаризация на наличностите на „Лукойл“.